Az IDF elárasztotta a Hamász gázai alagútrendszerét

A Hamasz elleni háborúban a földalatti alagutak bizonyultak a terroristák legveszélyesebb fegyverének. A tengervíz hivatalosan is felkerült az IDF rendelkezésére álló fegyverek listájára, hogy megsemmisítse azokat. Az izraeli hadsereg valójában bejelentette, hogy elárasztott néhány alagutat, amelyet a palesztinok használnak emberek és felszerelések mozgatására, vagy arra, hogy leshelyet állítsanak fel a zsidó katonák számára.

„Az IDF és a védelmi minisztérium egyes egységei közösen kifejlesztettek egy olyan eszközkészletet, amellyel nagy áramlású vizet fecskendeznek be a Hamász alagútjaiba a Gázai övezetben, az IDF számára az alagútkezeléshez rendelkezésre álló különféle eszközök részeként ” – olvasható a közleményben. bejegyzés a Tel Aviv-i hadsereg X profilján.

„ A víz áramlását csak a megfelelőnek ítélt irányban és helyen végezzük, időnként a megfelelő működési módot és módot választva ”. Az izraeli hadsereg azt is hangsúlyozta, hogy ezt a stratégiát csak az alagutak helyének talaj- és vízrendszerének alapos elemzése után alkalmazzák, nehogy veszélybe kerüljenek a föld alatti víztartók.

A Zsidó Állam fegyveres erői az árvíz mellett légi támadásokhoz, technológiai eszközökhöz is folyamodtak, mint például felderítő robotok, valamint speciális dandárok és K9-es egységek által végrehajtott különleges műveletek, amelyeket speciálisan a sötétben való mozgásra kiképzett kutyákkal végeztek, hogy megtalálják a csapdákat és ellenségeket. A sávban a szárazföldi offenzíva kezdete óta több tucat alagutat azonosítottak és semmisítettek meg. Bejárataik gyakran magánházak vagy polgári létesítmények, például iskolák és kórházak közelében helyezkedtek el. A „földalatti Gázában” az izraeli hadsereg titkosszolgálati anyagokat és fegyverraktárakat talált, valamint terroristák által használt lakóépületeket, és egy esetben még azokat a cellákat is, amelyekben az október 7-i támadások során elrabolt túszok egy részét tartották.

A tel-avivi biztonsági szolgálatok szerint a Hamász néhány magas rangú tisztviselője is rejtőzik az alagutakban, közöttük a szervezet vezetője, Yahya Sinwar. A férfit az alagúthálózat legmélyebb pontján rejtik el Khan Younis alatt, a csoport jelenleg az IDF által támadott bástyája alatt, de az elfogását célzó hadművelet gyakorlatilag lehetetlen, tekintettel a pajzsként használt túszok jelenlétére a rejtekhelyen.

Elolvasom a cikket