Olyan helyen támadt emberre a cápa, ahol nem számítottak rá

Megtámadott egy nőt egy cápa Sydney kikötőjében. A ragadozó valószínűleg egy bikacápa volt – jelentette az AAP hírügynökség szemtanúkra és szakértőkre hivatkozva. A támadás napnyugtakor történt az Elizabeth-öbölnél, nem messze a belvárostól, ahol az Operaház és a Harbour Bridge áll. A 29 éves áldozat, aki súlyos sérüléseket szenvedett a jobb lábán, a beszámolók szerint egy móló közelében úszott, amikor a cápa megharapta.

„Lauren, az áldozat, a kikötő oldalán húzta fel magát, és próbált biztonságba jutni” – mondta egy helyi lakos, hozzátéve: „A lába csak úgy lógott, a víz vörös volt, mindenhol vér volt.”

Egy állatorvos azonnal elsősegélyt nyújtott, és speciális kötést helyezett a nőre, hogy elállítsa a vérzést. Ezzel valószínűleg megmentette a nő életét. Az áldozatot ezután egy közeli kórházba szállították. Állapota állítólag már stabil.

A cápatámadások Sydney kikötőjében rendkívül ritkák. „Valószínű, hogy a bikacápák a nyári és őszi hónapokban Queensland vizeiből jönnek Új-Dél-Walesbe és Sydneybe táplálék után kutatva” – idézte az ABC csatorna Amy Smoothey cápakutatót. Estefelé az állatok gyakran sekélyebb vizekbe húzódnak. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy egyelőre ne ússzanak a kikötőben.

Elolvasom a cikket