Gyárfás 80 éves is elmúlik, mire szabadulhat

A Fenyő-ügyben Gyárfás Tamást hét év fegyházra ítélték. A Gyárfáshoz hasonlóan idős fogvatartottak számára a börtönben számos reintegrációs programot és munkalehetőséget is felkínálnak, ugyanakkor fokozottan ügyelnek az egészségükre is, így akár „nyugdíjaskörletbe” kerülhet – írta meg a mandiner.hu.

Közismert, hogy a fegyház a legszigorúbb büntetési forma, ahol a fogvatartottak folyamatos irányítás és ellenőrzés alatt állnak. Ebben a legszigorúbb fokozatban is számos lehetőség van arra, hogy az elítéltek hasznosan töltsék el az időt, és a szabadulás után könnyebben visszailleszkedjenek a társadalomba. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, a A Nap TV volt tulajdonosának a kiszabott büntetés legalább négyötödét kell majd letöltenie, vagyis körülbelül öt és fél évet kell majd börtönben töltenie.

Az elítélt otthonában várja a másodfokú döntést, addig is hetente egyszer jelentkeznie kell a rendőrségen. Gyárfás Tamás már 75 éves, és ha börtönbüntetést kap, akkor 80 év körül szabadulhat.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szerint csak néhány személyes tárgyat tarthat majd magánál a zárkájában, például egy tankönyvet, egy kegytárgyat és egy családi fotót. Az időt a börtönben többek között könyvek olvasásával, a múlt emlékeinek felelevenítésével és a családi fotók nézegetésével töltheti majd, valamint részt vehet különféle reintegrációs programokon is, hogy könnyebben vissza tudjon majd illeszkedni a társadalomba.

Elolvasom a cikket