Arató „mocskos, náci-kommunista beszéde”

Azt írja az egyik kolléga, Bede Zsolt közösségi oldalára, hogy „Csókolom, Bandi lejöhet játszani?” „Elbújt!” – érkezik a válasz.

De jó is lett volna, ha így történik. Arató Andrásnak, a Klubrádió vezérigazgatójának azonban, aki minősíthetetlen kontextusban írt Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról, eszébe sem jutott szégyellnie magát. Az meg, hogy elbújjon, pláne nem.

Az előzményekről annyit, hogy Arató András: Kurvák cseréje – ezzel a minősíthetetlen címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról a Klubrádió honlapján. Talán még ők is érezték, hogy ezzel túllőttek a célon, ugyanis nem sokkal később már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, sőt még az url-t is átírták. Szerencsére az Internet nem felejt és a Google kereső még mindig jelzi, mi is volt az eredeti címe ennek a gyalázatos opusznak.

Voltaképpen teljesen mindegy, mi az aktuális cím, Arató András ugyanis leragadt a bordélyháznál, amikor a két, egyébként köztiszteletben álló női politikust, háromgyerekes anyát akarta minősíteni egy dehonesztáló magyar közmondással.

Mert félreértés ne essék: Novák Katalin és Varga Judit a magyarok millióinál továbbra is köztiszteletben áll. Annál is inkább, mert elismerték, hogy hibáztak, és önként vállalták ennek következményét. Erre írta Arató: „Ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat”. Aki félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Az már csak hab a tortán, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”. Érezhető, hogy a Klubrádió vezetője tele van nőgyűlölettel a történtek kapcsán.

Ferencz Orsolya miniszteri biztos szerint pártszimpátiától függetlenül elfogadhatatlan Arató stílusa. Ráadásul a két politikus lemondásához vezető kegyelmi-ügy nincs összefüggésben azzal, hogy Novák Katalin és Varga Judit nők, és nem férfiak. Nagyon helyesen aláhúzta: „a Klubrádió vezetőjének inkább példát kellene vennie Novák Katalin és Varga Judit döntéséről, és bejelentenie: Hibáztam, elnézést kérek, visszavonulok a közélettől”.

Ez természetesen neki eszébe sem jut, hiszen aki Soros György pénzéből él egy többségében nemzeti érzelmi országban, az jól tudja, hogy társadalmi jelenléte, az általa vezetett intézménnyel együtt tiszta provokáció. Arató még véletlenül se gondolja azt, hogy hibázott, hogy távoznia kellene a közéletből. Vele szemben ugyanis nem az az elvárás, hogy a magyarok érdekében politizáljon, épp ellenkezőleg, az a feladata, hogy a magyarok ellenében, a kormány megbuktatása céljából, az Orbán elleni napi hergelés adja meg munkája értelmét. Ezt jól mutatja, hogy a címben csak nőket dehonesztáló minősítéseket cserélte le bútorokra, a kuplerájos kontextust meghagyta. Formailag változtatott ugyan, de tartalmilag egy hangot sem.

Ferenc Orsolya aláhúzza: „Ez az alpári, dehumanizáló, mocskos beszéd a kommunisták és a nácik bevett eszköze volt”.

A baloldali politikusok – mint tudjuk – sosem vállalnak felelősséget semmiért. Itt van például Kálmán Olga, akit megkérdeztek Arató kijelentéséről, ám véleménynyilvánítás helyett egyszerűen nem adott választ. Ami azt jelenti ugye, hogy a hallgatás beleegyezés. Kálmán Olga és a DK pontosan úgy gondolkodik Novák Katalinról és Varga Juditról, ahogy Arató András.

„Hol van ilyenkor Kunhalmi művésznő, Vadai professzor és Szabó »Tímea« ügynök?” – tette fel a kérdést a Kocsis Máté.

De min kell ezen csodálkozni? Aratóhoz hasonlóan Kunhalmi, Vadai, Szabó Tímea is Soros György emberei. A magyar választók többségének ellenfelei.

Bujkálni tehát ők sem fognak. Olyan vastag bőr van az arcukon, hogy egyszerűen nem tudják rosszul érezni magukat, bármilyen módon is gyalázzák a magyarokat.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket