Peszkov: Fehér házi trükk az orosz űrfegyverekről szóló híresztelés

„Várjuk meg a [Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági elnökhelyettes] beszámolóját, hogy lesz-e valamilyen konkrétum. De az egyértelmű, hogy a Fehér Ház megpróbálja – jogosan vagy jogtalanul – arra ösztönözni a kongresszust, hogy szavazzon az előirányzati törvényjavaslatról, ez nyilvánvaló. Hogy a bedőlnek-e a trükknek – majd meglátjuk” – mondta újságíróknak Peszkov.

Korábban Sullivan azt mondta, hogy február 15-én tájékoztatót tart a képviselőházban az ország nemzetbiztonságát fenyegető állítólagos veszélyről. Mike Johnson (republikánus, Louisiana államból származó) amerikai házelnök jelezte, hogy nem lát okot a „nyilvános riadalomra”.

Korábban az ABC arról számolt be, hogy a nemzetbiztonságot fenyegető bizonyos fenyegetés összefügghet Moszkva azon terveivel, hogy atomfegyvereket telepítsen az űrbe. A The New York Times tisztségviselőkre hivatkozva azt írta, hogy egyelőre csak Oroszország lehetséges terveiről van szó, és a projekt „még fejlesztés alatt áll”. Ezért – mint a tisztviselők hangsúlyozták – ezek a tervek nem jelentenek komoly fenyegetést sem az Egyesült Államokra, sem európai szövetségeseire nézve.

A The New York Times azt is jelezte, hogy a fenyegetésről szóló szavakat az Egyesült Államok arra használhatja fel, hogy meggyőzze a kongresszust a Kijevnek nyújtandó segély jóváhagyásáról.

Elolvasom a cikket