Kókuszolaj a fehérebb fogakért. Valóban működik?

Kaufmann Angéla
2024. február 17. szombat. 5:43

Míg egyes szájról szájra terjedő egészségügyi és szépségtrendek teljes mértékben megfelelnek a hírverésnek, a szájápolás terén fontos, hogy a tudomány ezt alátámassza. Olvasson tovább, hogy megtudja, vajon a kókuszolaj valóban fehéríti-e a fogait.

Biztonságos a fogak fehérítése kókuszolajjal?

Biztonságos? Igen. Hatékony? Sajnos nem teljesen.

A kókuszolaj önmagában nem teljesen hatékony. Az igazat megvallva a kókuszolaj nem tartalmaz fehérítő tulajdonságokat, de amikor az emberek kókuszolajat használnak a fogaikra, akkor jobban odafigyelnek a szájhigiéniájukra, mivel alaposan megvizsgálják fogaikat és ínyüket, és gyakrabban mosnak fogat, amely egészségesebb fogínyhez és fehérebb fogakhoz vezet. Tehát sokkal inkább a következetes szájápolási rutin kialakításáról van szó ez esetben, semmint a kókuszolaj hozzáadásáról.

A fogak fehérítésének egyetlen bizonyított és biztonságos módja a hidrogén-peroxid vagy származéka, a karbamid-peroxid alkalmazása. Bármi más, ami azt állítja, hogy fehéríti a fogait, egyszerűen a fogak kiszáradásának átmeneti hatására hagyatkozik, amely néhány órára világosabbá teszi őket.

A kókuszolaj használata a szájápolási rutin során

A kókuszolaj használata általában biztonságos, de az igazi kérdés az, hogy a hatás megéri-e az erőfeszítést. Magával az olajjal való öblögetés jót tud tenni, voltak olyan tanulmányok, amelyek kimutatták, hogy az olaj képes eltávolítani néhány baktériumot a szájból, bár semmi sem bizonyította, hogy a fogak észrevehetően fehérebbé válhatnak.

Ha úgy dönt, hogy kókuszolajat ad hozzá a szájápolási rutinjához, azt javasoljuk, hogy öntsön közvetlenül a szájába egy evőkanál olajat, mivel ez a legegyszerűbb módja a termék használatára. Néhány percig öblögessen vele, köpje ki, majd mosson fogat a szokásos módon.

Elolvasom a cikket