Putyin: Igazam volt Bidenről

MH/MTI
2024. február 22. csütörtök. 19:23
Frissítve: 2024. február 22. 19:24

„Mi ugye nemrég beszéltünk, és akkor ön azt kérdezte tőlem, hogy kit részesítenénk előnyben az Egyesült Államok jövendőbeli elnökeként” – felelt Putyin Pavel Zarubin újságíró kérdésére. „Azt mondtam, bármelyik elnökkel készek vagyunk dolgozni, de úgy vélem, számunkra, Oroszország számára Biden előnyösebb lenne. És abból ítélve, amit ő mondott rám, teljesen igazam volt, mert ez volt a megfelelő reakció arra, amit mondtam” – válaszolt Putyin mosolyogva.

Putyin hangsúlyozta: Biden nem mondhatta azt neki, hogy „Vologya ügyes vagy, köszönöm, sokat segítettél”. „Értjük, hogy mi zajlik ott belpolitikai szempontból, és a reakció teljesen helyénvaló, ez pedig azt jelenti, hogy igazam volt” – tette hozzá az orosz államfő.

Putyin felhívta a figyelmet arra is, hogy Joe Bidenről és elődjéről, Donald Trumpról tett kijelentéseit az orosz, nem pedig az amerikai hallgatóságnak szánta. „Ön orosz újságíró, s ezért is kérdezte meg, hogy ki az előnyösebb számunkra. Mint ahogy már akkor is mondtam, most is megismételhetem: Biden” – mondta Putyin.

Az amerikai elnök egy szerdai San Franciscó-i adománygyűjtő kampányrendezvényen az Egyesült Államokat szerinte fenyegető nukleáris veszélyről szólva „őrült kurafinak” (crazy S.O.B.) nevezte Putyint.

Elolvasom a cikket