Kerülje ezt a hozzávalót ha fiatalabbnak szeretne tűnni

A cukorfajták, így a glükóz, a fruktóz vagy a maltóz fogyasztása hatással van bőrünk egészségére, ugyanis hosszú távon összefüggésbe hozhatók a sejtek öregedésével. A cikk egyúttal rámutat, hogy a felesleges cukor károsíthatja a sejtek szerkezetét és működését, beleértve a kollagénrostokat is, melyek a bőr rugalmasságáért felelősek. Ennek tetejébe még ráadásul a cukor reakcióba léphet a fehérjékkel, károsítva a fehérjerostokat, ez pedig szintén gyorsíthatja a bőr öregedését.

Ez könnyen fokozhatja a gyulladást szervezetünkben, méghozzá főként az olyan ételek miatt, melyek rövid idő alatt cukorrá alakulnak a véráramban. Amikor az elfogyasztott cukor a fehérjékhez kötődik, úgynevezett AGE-molekulák jönnek létre. Ezek okolhatók például a bőr rugalmasságának csökkenéséért, a mély ráncok kialakulásáért és a kollagénfehérjék károsodásáért, de a vesékre, a porcokra, az erekre és az agyműködésre is negatív hatással vannak.

A cukor a nyilvánvaló üdítőkön, édességeken túl a magas keményítő- és szénhidráttartalmú ételekben is megtalálható, mint a kenyérfélék, a burgonya és a tészta, vagy az előre csomagolt élelmiszerek.

A cukor csökkentése azonban önmagában nem elég, ezzel párhuzamosan fontos az is, hogy növeljük az étrendünkben a fehérjéket, fogyasszunk napi 2-3 liter vizet, valamint emeljük az A-, C- és B-vitamin mennyiségét – ezek támogatják ugyanis leginkább a szervezet kollagéntermelését.

Elolvasom a cikket