A zöld kávétól tényleg lefogyhatunk?

A zöld kávébab pörkölésével eltávolítják a benne lévő hatóanyag, a klorogénsav nagy részét. A zöld kávébab így több klorogénsavat tartalmaz, amely antioxidánsként hat. Segít szabályozni a magas vérnyomást, elősegíti a fogyást és fenntartja a szervezet vércukorszintjét.

„Ideális esetben a zöld kávét étkezés után kell fogyasztani, mert étkezés után a szénhidrát- és fehérjebevitel miatt a vércukorszint általában megugrik. Így a zöld kávé fogyasztása szabályozhatja a vércukorszintet” – mondja Kaul.

A táplálkozási szakértő azt is hozzáteszi, hogy a zöld kávé pontos, megfelelő adagolása különböző tényezőktől, például az egyén korától, egészségi állapotától és egyéb körülményektől függ, és hogy jelenleg nincs olyan tudományos információ, amely ezt önmagában meghatározhatná.

Kezdje napi egy csészével, lehetőleg reggeli vagy ebéd után, és nézze meg, hogyan reagál a szervezete. Ha jól érzi magát, és megkíván még egy csészével, próbálja meg akkor fogyasztani, amikor a nap folyamán fáradtnak érzi magát. De lefekvés előtt három-négy órával ne igyon zöld vagy más kávét, ha tényleg jól akar aludni.

Elolvasom a cikket