Megjegyezte, hogy az élő baktériumokat tartalmazó joghurt hasznos a bél mikroflóra számára. Kalciumban, vitaminokban és fehérjében gazdag. A kefir szintén jó forrásának számít.
„Vannak különböző fajtájú túrók is, ezekben is van kalcium és fehérje. A kalcium szükséges az idősek számára, akiknek a csontjai kezdenek veszíteni a sűrűségükből, valamint a gyermekek számára” – mondta Bobrovsky.
A táplálkozási szakértő azt javasolja, hogy hetente legalább háromszor-négyszer fogyasszunk savanyított tejtermékeket a kalciumhiány elleni védelem érdekében, különösen az idősek és a gyermekek esetében. Javasolta, hogy naponta két-három adag joghurtot (150-200 g) és 100-500 g kefirt fogyasszunk. Az orvos azt is hangsúlyozta, hogy fontos kerülni az olyan adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket, mint a cukor, a tartósítószerek és a színezékek.