Ha így pótolja ezt a vitamint, akár rákos is lehet

Rossz módszernek nevezte, hogy a D-vitamin hiányát szoláriumlátogatással pótolják. A legújabb tudományos vizsgálatok összefüggést találtak a szoláriumozás és a rák kialakulása között.

Például azoknál a nőknél, akik rendszeresen vesznek igénybe ilyen eljárásokat, 40 éves kor után megduplázódik a mellrák kockázata. Ha a rosszindulatú daganatok más korcsoportban vagy szervben való előfordulására vonatkozó számadatok alacsonyabbak, akkor sem érdemes kockáztatni.

Tananakina elmondta, hogy a D-vitamin raktárak általában elegendőek, ha az ember kiegyensúlyozottan táplálkozik és napfényben tartózkodik a szabadban.A természetes napfény segít előállítani ezt a vitamint az emberi szervezetben.

„Az alacsony hőmérséklet ellenére a szabadban való tartózkodás továbbra is ajánlott. Természetesen, amikor különböző üdülőhelyeken nyaralunk, ahol nagyobb a nap aktivitása, gyorsabban termelődik a D-vitamin” – magyarázta az orvos.

Napsütéses időben, még a hidegben is elég egy 15 perces séta. Ugyanakkor nem szabad a nap alatt tartózkodni annak aktív szakaszában.

Elolvasom a cikket