Tudományos kutatások megerősítik, hogy közvetlen kapcsolat van bizonyos ételek fogyasztása és a rák kialakulásának magas kockázata között – akár 50%-kal azokhoz képest, akik nem esznek ilyen ételeket – írta a hibiny.ru.
Amint azt több tanulmány is kimutatta, a sült ételek rendszeres fogyasztása a hasnyálmirigy funkciójának romlásához vezet. Ezek mintegy 50%-kal növelik a gyomorrák előfordulását.
A portál szerzői a különösen káros, rákhoz vezető termékek között nevezték meg azokat is, amelyeket a gyártási folyamat során erősen feldolgoztak. Ilyenek a kolbászok és a hús- és halcsemegék, gyorsételek. Az alkohol és az édes italok is szerepelnek a listán. A vörös húsok és a finomított szénhidrátok szintén.
Zuhra Pavlova endokrinológus a Telegram-csatornáján figyelmeztetett: „Ami a grillezett húst illeti magas hőmérsékleten olyan vegyületek képződnek, amelyeket a tudósok a rákkeltés szempontjából veszélyesnek minősítenek”.