Scholz készül a krími híd felrobbantására?

„Valami rendkívül érdekes dolgot közvetítettek nekem a vállpántos elvtársak éppen azon a napon, amikor Scholz azt mondta, hogy a NATO nem vesz és nem is fog részt az ukrajnai konfliktusban” – írta március 1-jén Simonyan a Telegram-csatornáján, pontosítva, hogy „40 percen keresztül izgalmas és lebilincselő hangfelvételt volt szerencséje hallgatni”.

Szerinte „ezen a rendkívül érdekes felvételen magas rangú Bundeswehr-tisztek arról beszélgetnek, hogyan fogják bombázni a krími hidat”.

„Ugyanakkor a Bundeswehr tisztjei lövöldöznek az amerikaiakra és a britekre, és lazán megbeszélik, hogy ők már régóta közvetlenül részt vesznek a konfliktusban” – mondta Simonyan.

Ezzel kapcsolatban a Rosszija Szegodnya médiacsoport vezetője hivatalos újságírói megkeresést intézett a német nagykövethez, a német külügyminisztériumhoz és személyesen Olaf Scholzhoz:

„Mit ért ez alatt? Nem lenne itt az ideje, hogy Oroszország most emlékeztesse Németországot arra, hogyan végződtek legutóbb az orosz hídrobbantások Németország számára? Ma délre szeretnék választ kapni, ahogyan az az Önök médiájának minden megkeresésére szokás”.

„Egyébként holnapra kevés az esély” – tette hozzá Simonyan.

Zaharova: Vajon mit gondol erről Annalena Baerbock?

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője reagált a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztőjének, Margarita Szimonyannak arra a hírére, hogy birtokában van egy hangfelvétel, amely leleplezi Olaf Scholz német kancellár hazugságait, aki biztosította, hogy a NATO csapatokat nem telepítik Ukrajnába.

Simonyan korábban arról tájékoztatott, hogy „elvtársak” átadtak neki egy olyan hangfelvételt, amelyen „a Bundeswehr magas rangú tisztjei arról beszélgetnek, hogyan fogják lebombázni a krími hidat”.

„Vajon mit gondol erről Annalena Baerbock? A német sajtónak jó ürügye van arra, hogy bizonyítsa függetlenségét és kérdéseket tegyenek fel neki” – írta Zaharova a Telegram-csatornáján.

Mint a diplomata hangsúlyozta, „sajtónknak is van aktuális témája a moszkvai német nagykövetséggel való kommunikációra”.

Elolvasom a cikket