Túlméretezett fekete keretes szemüveg, magabiztosság, saját stílus: 102 évet élt az amerikai divatikon

A CNN szerint a ruha 12,95 dollárba került. A hozzá illő cipő és a kalap további 8 dollárba, a vonatút oda és vissza pedig csak két ötcentesbe.

Iris fiatalon alkusz, gyűjtő, gyűjtögető volt. 2015-ben a Vanity Fairnek elmondta, hogy még mindig hordja azt a ruhát, amelyet néhai férjével, Carl Apfelrel való első randevúján viselt, mintegy 68 évvel korábban. A férfi 2015-ben halt meg, néhány nappal 101. születésnapja előtt.

1948-ban házasodtak össze, és néhány éven belül megalapították az Old World Weavers céget, amely lehetővé tette a házaspár számára, hogy hódolhassanak a szövetek és az utazás iránti szenvedélyüknek.

Kontinensek között repültek, hogy vintage és antik textíliákat szerezzenek be az ügyfelek számára, akik között folyamatosan bővült az Estée Lauder, Greta Garbo és nem kevesebb, mint kilenc amerikai elnök is.

A divatikon több mint egy évszázadon át a túlméretezett fekete keretes szemüvegen keresztül szemlélte a világot egy olyan nő magabiztosságával, aki elutasította a konvenciókat, és mindenki számára saját stílusát határozta meg.

Elolvasom a cikket