Szuperkedd: Trump sorra húzza be az államokat

A legtöbb államban a győztes mindent visz, így Donald Trump akár már most megszerezheti a megfelelő számú delegáltat ahhoz, hogy ő legyen a republikánusok elnökjelöltje a novemberi választáson – írta meg a Magyar Nemzet.

Az eredmények folyamatosan érkeznek, eddig tíz államban Trump győzött. Virginia hirdetett először eredményt, itt Trump 63,1 százalékot kapott. Észak-Karolinánban 74,7 százalékkal, Tennesseeben 77,4 százalékkal, Oklahomában 81,8 százalékkal, Maine-ben 71,1 százalékkal nyerte meg az előválasztást.

Az eddigi legnagyobb arányú győzelmet Alabamában aratta, itt a szavazatok 83,8 százalékát szerezte meg.

Massachusetts-ben 60,9 százalék, Texasban 77,9 százalék, Coloradóban 63,0 százalék, Minnesotában 67,7 százalék szavazott a volt elnökre.

Vermontban viszont Trump egyetlen még versenyben lévő riválisa, Nikki Haley egy hajszállal, a voksok 50,4 százalékával nyert. Az állam azonban mindössze 9 delegáltat küldhet a júliusi republikánus gyűlésre, míg Texas például 102-t.

Különösen érdekes a colorádói helyzet, ahol az állam legfelsőbb bírósága decemberben megpróbálta eltávolítani a volt elnököt a szavazólapról az amerikai alkotmány lázadási záradéka alapján − mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

A szövetségi legfelsőbb bíróság azonban hétfőn Trumpnak adott igazat, így szavazhattak rá a republikánusok a coloradói előválasztáson.

Elolvasom a cikket