Óbuda jó híre miatt aggódik a Fidesz

Ahogy arról a Magyar Hírlap is beszámolt, a főügyészség szerdán négy embert vett őrizetbe a III. Kerületi Önkormányzatot érintő korrupciós bűnügyben.

A hatóság tájékoztatása szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A Fidesz óbudai szervezete rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezi az óbudai letartóztatási hullám ügyében – derült ki közleményükből.

Mint írták, a kerületben élőknek tudniuk kell, mi történt.

„Mi, az óbudaiak által megválasztott képviselők sem ülhetünk tétlenül. Politikai oldalaktól függetlenül azonnali érdek annak tisztázása, hogy mi történt a Polgármesteri Hivatalban és mi vezetett a letartóztatási hullámhoz. Éppen ezért várjuk a többi párt képviselőjét is, hogy követelje az ügy tisztázását és csatlakozzon a rendkívüli testületi ülést összehívó képviselőkhöz” – olvasható a közleményben.

„Az ülésen tisztáznunk kell, hogy a letartóztatási hullámot előidéző fiktív szerződéseket az önkormányzat részéről ki kötötte, azokat a városvezetésből ki engedélyezte, ki írta alá a teljesítési igazolásokat, illetve, hogy milyen módon szennyezték be a várost jelenleg irányító politikusok otthonunk, Óbuda jó hírét” – fogalmaztak.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket