Az alacsony zsírtartalmú vagy a teljes zsírtartalmú jobb-e a fogyókúrázóknak

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a teljes zsírtartalmú tej egészségügyi előnyökkel járhat, beleértve a szívbetegségek elleni védelmet is. Ha kis mennyiséget iszik, válassza azt, amelyiket jobban szereti.

Ha nagy mennyiséget fogyaszt, például turmixban, és figyelni akar a súlyára, akkor válassza az alacsonyabb kalóriatartalmú, alacsony zsírtartalmú változatot.

A teljes zsírtartalmú sima görög vagy natúr joghurtok a legjobbak, amelyek általában magasabb fehérjetartalommal és alacsonyabb cukortartalommal rendelkeznek, mint az alacsony zsírtartalmúak.

A teljes zsírtartalmú, erjesztett tejtermékek szintén jótékony hatással lehetnek a bélrendszerünk egészségére.

Az olyan szószok, mint a ketchup, akár harminc százalék cukrot is tartalmazhatnak, ezért jobb a csökkentett vagy cukormentes változat. Ezekben akár 36-szor kevesebb só is lehet, mint a hagyományos piros szószban.

A zab, diófélék, magvak és aszalt gyümölcsök keveréke a legtöbb müzliben hasznos fehérjét és rostot biztosít, azonban a felhasznált összetevőktől függően általában magas kalória-, telítettzsír- és cukortartalommal is rendelkezik.

Az alacsony cukortartalmú granola jobb választás, ha kis mennyiségben, például natúr joghurt tetejére szórva vagy gyümölccsel fogyasztjuk.

Ha észszerűen fogyasztja a sajtot, akkor válassza azt, amelynek az ízét kedveli.

A diétás kóla, amely általában édesítőszert tartalmaz, a csekély mértékben jobb választás, de egyik ital sem jó a folyadékpótlás vagy az egészség szempontjából.

A normál kóla magas kalória- és cukortartalma összefüggésbe hozható a súlygyarapodással, valamint a fogászati problémák fokozott kockázatával.

A diétás változat is szénsavas, amely károsíthatja a fogakat, a mesterséges édesítőszerek pedig negatívan befolyásolhatják a bélmikrobiomot.

A táplálékkal bevitt zsírok egy része nélkülözhetetlen a szervezetünk megfelelő működéséhez, de fontos figyelembe venni, hogy milyen típusú és mennyi zsírt fogyasztunk.

A növényi olajokból, például napraforgó-, repce- vagy olívaolajból készült, alacsonyabb zsírtartalmú kenhető krémek egészségesebb egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat biztosítanak, mint a vaj, amely magas telített zsírtartalmú, és növelheti a koleszterinszintet.

Elolvasom a cikket