Ez kell a sikeres házassághoz

1. Odafigyelés

Az odafigyelés talán az első és legfontosabb. A kiegyensúlyozott házassághoz az kell, hogy ne csak a másikra, hanem magunkra is figyeljünk.

2. Közös anyagiak

Gyakran hallhatjuk, hogy a pénz okozza a legtöbb bajt egy házasságban. Akár van, akár nincs, ha nincs jól kezelve, abból általában hamar konfliktus születik. Épp ezért még érdemes még jóval a házasság előtt ezeket letisztázni, hogy ne később legyen ebből probléma.

3. Béke az anyóssal

Kényes pont, és sokszor nehéz megvalósítani azt a bizonyos békét az anyóssal. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent tűrni kell, de érdemes okosabbnak lenni az anyóssal való játszmában. A választás kérdése, mint például „Én vagy az anyád!” soha nem lesz célravezető. A legegyszerűbb megoldás, ha csak akkor találkozik vele, amikor muszáj. Ilyenkor érdemes mindig abba belegondolni, mindjárt vége a napnak, és folytatódhatnak a dolgok a régi kerékvágásban.

4. Intimitás

Nyilvánvalóan intimitás nélkül nincs jól működő kapcsolat. De ez nem csak abban mutatkozik meg, hogy ki milyen lepedőakrobata. Az intimitás a csókban, ölelésben, pusziban is bőven ott van. Érdemes rendszeresíteni ezeket az apróságokat, mert sokat dob a szürke hétköznapokon egy-egy ilyen gesztus. Szerezzenek egymás számára apró meglepetéseket, és ne hagyják, hogy a szenvedély idő előtt elhalványuljon.

5. Értékeljenek minden percet

Érthető módon minden pár életében vannak és lesznek is nehézségek. Pont ezért érdemes felidézni azokat a pillanatokat, amikor jól érezték magukat, mert ezek az apró élmények segíthetnek átvészelni a nehezebb időszakokat. A rosszabb napok is eltűnnek, ezért is kell minden percet értékelni.

Elolvasom a cikket