A diétát és a megfelelő étkezést sokan úri hóbortnak tartják annak ellenére, hogy számtalan kutatás látott már arról napvilágot, hogy igen is számít, hogy mit és mennyit eszünk. A nyugati világ étkezésére általánosságban elmondható, hogy számos olyan elemet tartalmaz, ami nem csak hogy nem segít egészségünk megőrzésében, de kifejezetten káros is. Feldolgozott cukor, magas zsírtartalmú ételek, kenyér, rántott dolgok és még sorolhatnánk.
A nem megfelelő étkezés pedig könnyen gyulladásos gócokat alakíthat ki a szervezetben, emellett pedig más, komoly betegségek kockázatát is növeli, mint például a cukorbetegség, a Alzheimer-kór, a különböző szív és érrendszeri betegségek, de még a rák kockázatát is.
Érdemes tehát megtenni, amit meglehet, már ami az étkezésünket illeti.
Ennek részeként a szakértők néhány olyan ételt is megneveztek, ami nem csak hogy kevésbé ártalmas, de bizonyítottan csökkenti ezen betegségek kialakulását.
Aki tehát szeretne tenni az egészségéért, annak érdemes az alábbi ételeket gyakrabban fogyasztania:
- Olajos halak
- Zöldségek és gyümölcsök
- Fermentált ételek
- Valamint a hüvelyesek