
Sokan próbálják elkerülni a kenyeret magas szénhidráttartalma miatt, de erre nincs feltétlenül szükség.
A kenyér néhány fajtája valóban figyelmet érdemel, ha egészséges életmódra törekszünk.
Teljes kiőrlésű
A kenyérkének ezt a változatát kis mennyiségben mindenképpen érdemes beiktatni az étrendbe, hiszen egy teljes értékű, hasznos termékről van szó.
Az ilyen kenyér összetételében tisztességes mennyiségű rostot tartalmaz, amely hihetetlenül értékes vitaminokkal látja el a szervezetet, ugyanis magas B-vitamin-koncentrációval büszkélkedhet. Ez jót tesz az idegrendszernek, a megjelenésnek és az agyműködésnek – jegyzik meg a szakértők.
Ráadásul lassabban szívódik fel a sima búzalisztből készült társaihoz képest, így órákig eltelítheti, csökkentve az éhségérzetet.
A rozskenyér értékes rostforrás, hiszen pozitív hatással van a szívműködésre és az immunrendszerre is. Ráadásul számos ásványi anyag értékes forrása.