„Az étrend kulcsfontosságú szerepet játszik az epigenetikai folyamatok befolyásolásában, ami hatással van a génexpresszióra és következésképpen az egészségi állapotra” – nyilatkozta az Expressnek Unluisler.
A szakértő olyan zöldségek fogyasztását javasolta, amelyek tele vannak alapvető vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal.
„Segítenek az immunrendszer működésének támogatásában, elősegítik a szív egészségét, és potenciálisan csökkentik bizonyos betegségek kockázatát” – mondta.
1.Brokkoli
A kulcsfontosságú tápanyagokban, például C- és K-vitaminban, rostokban és különböző antioxidánsokban gazdag brokkoli egy „szuperétel”.
Unluisler elmondta: „Szulforafánt is tartalmaz, egy olyan vegyületet, amelyet potenciális egészségügyi előnyökkel, többek között rákellenes tulajdonságokkal hoznak összefüggésbe”.
2.Spenót
A spenót egy másik tápanyag-erőmű, amely nagy mennyiségben tartalmaz A-, C- és K-vitamint, valamint vasat, kalciumot és folsavat.
„Antioxidánsokban is gazdag, és különböző egészségügyi előnyökkel hozzák összefüggésbe, többek között a szív egészségével és a jobb emésztéssel” – mondta a szakértő.
3.Édesburgonya
A narancsszínű ételek „nagyszerű” komplex szénhidrátforrások, és magas az élelmi rost, az A- és C-vitamin, valamint az olyan ásványi anyagok, mint a kálium tartalmuk.
A szakértő azt mondta:: „Egészségesebb alternatívát kínálnak a hagyományos burgonyával szemben, és alacsonyabb a glikémiás indexük, ami azt jelenti, hogy fokozatos és tartós energiafelszabadulást biztosítanak, ami segít a vércukorszint szabályozásában, csökkenti az éhségérzetet és elősegíti az anyagcsere egészségét.” A szakértő szerint az édesburgonya „a hagyományos burgonya egészségesebb alternatívája”.