Három fontos lépés a daganatos betegségek ellen

A daganatos betegségek okait ma még csak részben ismerjük. Ugyanakkor a kockázatot bizonyítottan növeli a dohányzás, a rossz táplálkozási szokások, valamint a túlzott alkoholfogyasztás, a fizikai aktivitás hiánya, de egyes fertőzések is. Azonban életmódváltással és tudatos döntésekkel jelentősen csökkenthetjük a rák kialakulásának rizikóját! – olvasható a bejegyzésben.

Ezért fontos, hogy lerakja a cigarettát.

Mint írták, a rák tekintetében a dohányzás az egyik legfontosabb rizikótényező. A cigaretta azonban nem csupán a tüdőt károsítja, de akár szájüregi és gyomorrákhoz, továbbá szívrohamhoz is vezethet. „Tudatos döntéssel Ön is segíthet csökkenteni ezt a kockázatot, és inspirálhat másokat is!” – emelték ki a dietetikusok.

Naponta ennyi zöldséget-gyümölcsöt kellene enned.

A rák rizikójának csökkentésében a mozgás és az egészséges táplálkozás is nagyon fontos szerepet játszik. Lényeges például, hogy bőséges mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget fogyasszon – naponta legalább 400-500 grammot –, valamint mérsékelje az alkoholbevitelt!

Azzal már talán régóta tisztában van, hogy az egészséges táplálkozás mellett a rendszeres testmozgás a legfontosabb dolog, amit megtehet az egészsége és ideális testsúlya megőrzéséért. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a mozgás az egyik legjobb rákmegelőző szokás – pedig így van.

Elolvasom a cikket