2024. március 26. kedd. 17:59
Robbanásszerű reform előtt áll a gasztronómia. Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a táplálkozás felkent szakértői előszeretettel ajánljanak tücsköt, bogarat, lárvát és gilisztát fogyasztásra, mondván ezeknek nagy a tápértékük, ugyanakkor nincs ökológiai lábnyomuk. Ráadásul a tudósok most kimutatták, hogy a chixatana hangyák képesek a hamburgerek és kolbászok húsos-zsíros aromáját megadni, ezért több tápanyagot tudunk így bevinni az ételbe. De aki azt hiszi, itt megállt az ízreform dübörgő szekere, nagyon téved. Mert pokolba a sertéspörkölttel, marhasteakkel, vagy éppen a paprikás csirkével, ha itt van nekünk a roppant tápláló kígyónk, a piton. Vietnámban, Kambodzsában és Indonéziában már működnek kígyófarmok, hiszen a tudósok arra jutottak, hogy a pitonok hústenyésztése sokkal fenntarthatóbb, mint bármely más állaté, beleértve a csirkéket is. Lehet, hogy eljön az az idő, amikor a húsboltba betérve azt mondjuk a hentesnek: adjon másfél méter pitont, de a szebbikből, mert betegnek lesz.