Két sósvízi krokodil tartotta rettegésben a queenslandieket

„Egész életemben a folyó mellett éltem, megszoktam a krokodilokat, és tudom, mikor válik veszélyessé” – nyilatkozta egy helyi lakos az ABC Newsnak. Lawrence Perticato általában gyakran jár horgászni a folyóra, de a veszély miatt még a csónakját sem merte vízre tenni.

A szakhatóság munkatársai eredetileg úszó csapdákat telepítettek a vízbe, azonban nem jártak sikerrel. Aztán amikor egy csalival ellátott csapdát állítottak fel a folyóparton, Herbie végül vasárnap belesétált.

Egy másik krokodilt, amely hetek óta a Townsville melletti Ross folyó egyik gátjánál időzött, szintén befogtak. A három méter hosszú hüllő feltűnő viselkedése miatt veszélyt jelentett a közbiztonságra.

Az állatokat egy krokodilfarmon vagy állatkertben kívánják elhelyezni. „Az embereknek azonban meg kell érteniük, hogy ezeknek a krokodiloknak az eltávolítása nem teszi biztonságosabbá a Herbert folyót vagy a Ross folyót” – mondta Tony Frisby vadvédelmi biztos.

A trópusi Queensland állam egyes részeit Croc Country néven ismerik az ott élő sok sósvízi krokodil miatt.

„Az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy Croc Countryban saját maguk felelősek a biztonságukért, és számolniuk kell azzal, hogy minden vízfolyáson krokodilokkal találkozhatnak még akkor is, ha nincsenek jelzések” – hangsúlyozta Frisby. Ausztráliában évente átlagosan két halálos kimenetelű krokodiltámadás történik.

Elolvasom a cikket