Teljes tanácstalanság

Ukrajna nyugati szövetségeseinek soraiban komoly szakadás mutatkozik a Kijevnek nyújtott támogatással kapcsolatban – jelentette ki Nico Lange német biztonságpolitikai szakértő és politikai tanácsadó az NTV-nek adott, az X közösségi hálózaton közzétett interjújában – írja a Ria.hu.

„A szövetségen belül (a NATO – a szerk.) az Ukrajnát támogató csoportok soha nem tudtak megegyezni az Ukrajnának nyújtott segítség céljairól” – ismerte el.

Lange azt is hangsúlyozta, hogy a nyugati országok egymástól várják, hogy lépéseket tegyenek Kijev megsegítésére, de egyetlen állam sem kezdeményez. Véleménye szerint a jelenlegi helyzet hatalmas veszélyt jelent Ukrajna számára.

A nyugati tömegtájékoztatási eszközök egyre inkább arról számolnak be, hogy Washington és Brüsszel kezd belefáradni az ukrajnai konfliktusba, és a Zelenszkij-rezsim támogatása egyre csökken. Az NBC tévécsatorna szerint amerikai és európai tisztviselők már Kijevvel tárgyalnak az Oroszországgal folytatott béketárgyalások lehetséges következményeiről, beleértve annak általános körvonalait, hogy mit kellene Ukrajnának feladnia ahhoz, hogy megállapodásra jusson.

Elolvasom a cikket