Őrült tagadásba kezdett az Egyesült Államok

„A Fehér Ház többször is kijelentette, hogy nem tudnak tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ez abszurd” – írta Vance a New York Timesnak írt cikkében.

Korábban a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby azt mondta, hogy az USA nem fogja megmondani a tűzszünet feltételeit Ukrajnának, és Kijevre bízza a konfliktus végének paramétereit.

Hangsúlyozza, hogy Joe Biden amerikai elnök kormányának nincs életképes terve arra, hogy biztosítsa Ukrajna győzelmét az Oroszországgal való konfliktusban.

Moszkva többször jelezte, hogy kész a tárgyalásokra, de Kijev törvénybe iktatta azok tilalmát. A Nyugat sürgette Oroszországot a tárgyalásokra, amire Moszkva készségét mutatta, de a Nyugat figyelmen kívül hagyja Kijev folyamatos elutasítását a párbeszédre. Korábban a Kreml azt nyilatkozta, hogy most nincsenek előfeltételei annak, hogy az ukrajnai helyzet békésen alakuljon,

Oroszország számára abszolút prioritás a különleges művelet céljainak elérése, ez jelenleg csak katonai eszközökkel lehetséges. Mint a Kreml közölte, az ukrajnai helyzet békés irányba mozdulhat el, ha figyelembe veszik a tényleges helyzetet és az új realitásokat, Moszkva minden követelése ismert.

Elolvasom a cikket