Elmondása szerint a tésztáknak magas a glikémiás indexük, ami a cukor felszabadulását idézi elő a szervezetben.
„A tésztának magas a glikémiás indexe, ez provokálja a cukor felszabadulását, az inzulin felszabadulását, és ezért serkenti az étvágyat. A cukor tönkreteszi a retina ereit, ami látásvesztéshez vezethet. A tészta hozzájárul az elhízáshoz” – pontosított Malysheva.
Azonban nem szabad kategorikusan elutasítani ezt az ételt, mivel a tészta a napi rézadag 70%-át tartalmazza, tette hozzá German Gandelman kardiológus. Pontosította, hogy a réz szükséges a szervezet számára az idegek mielinhüvelyének kialakításához. Ráadásul a tészta egy szénhidráttartalmú termék, a szénhidrátok pedig a fő energiaforrást jelentik.
A program résztvevői azt is megjegyezték, hogy a termék kiválasztásakor figyelni kell az összetételre. A leghasznosabb a teljeskiőrlésű lisztből készült tészta lesz, mivel több durva rostot tartalmaz. Ahhoz, hogy az ételből nagyobb hasznot húzzunk, Malysheva azt tanácsolja, hogy a tésztát „al dente” állapotúra főzzük. Így a tészta glikémiás indexe alacsonyabb lesz.