2024. április 16. kedd. 14:39
A kísérletezés, az újra való törekvés viszi előre az emberiséget, és ez igaz a gasztronómiára is. Többen vallják, ideje szakítani a zsír- és olajszagú rántott húsos világgal, bátran ki kell próbálni új ízeket, és nem kell félni hozzányúlni eddig szokatlan alapanyagokhoz is. Nem riadt vissza az újdonságtól az a nyírlugosi pár sem, akik saját bevallásuk szerint húslevest akartak főzni egy gólyából. Úgy gondolták, könnyű lesz fazékba terelni az amúgy védett madarat, mivel az áramütés miatt egy árokban feküdt, repülésképtelen volt. Nagy ívű tervüket egy természetvédő akadályozta meg, aki nem átallotta rájuk hívni a rendőrséget. A gilice most egy madármentő állomáson heveri ki sérülését, így az alkalmi séfeknek új menü után kell nézniük. Ajánlhatnánk egy-két könnyen összedobható ételkuriózumot nekik. Itt van például előételnek a lopott pisztráng kékre pofozva, páfrányágyon tálalva, hogy utána főételként tavaszi fürjcsibe pástétommal töltött, hurokkal fogott gyenge őzsutát rittyenthetnének, míg a végén desszertként körmös rókahagyatékot készíthetnének eperhabos öntettel. Van tehát újítási lehetőség bőven, csak nyitott szemmel kell járni erdőn és mezőn.