Komoly döntést hozott Harry herceg

2024. április 20. szombat. 13:42

Az elmúlt időszakban számos pletyka látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Katalin hercegné diagnózisa után eljöhet a béke a királyi családban, sőt az sem kizárt, hogy Harry hercegék egy nap visszaköltöznek az Egyesült királyságba – írja az elle.hu.

Harry a közelmúltban frissítette a lakcímét, a napvilágot látott dokumentumok pedig egyértelműen arra utalnak, hogy a herceg a következő pár évet biztosan az USA-ban képzeli el. A Travalysthoz benyújtott dokumentumokat egyébként mindössze pár napja adták át, viszont a lakcímváltozás dátumaként 2023. június 29-ét jelölte meg a herceg. Ez egyébként egybeesik azzal az időszakkal, amikor Harry-t és Meghant gyakorlatilag kilakoltatták a brit otthonukból, a Frogmore Cottage-ből.

Az Egyesült Királyság az otthona

Mindennek dacára egyébként Harry 2023 decemberében kifejtette, hogy továbbra is az Egyesült királyságot tekinti az otthonának, ám a korábban felmerült biztonsági aggályok miatt kénytelenek voltak Amerikába menekülni.

„Az Egyesült Királyság központi helyet foglal el a gyermekeim örökségében, és egy olyan hely, ahol szeretném, ha otthon éreznék magukat legalább annyira, mint amennyire most az USA-ban” – magyarázta korábban Harry, aki egyébként arról is beszélt nemrégiben, hogy az amerikai állampolgárság megszerzését is fontolgatja.

„Az amerikai állampolgárság egy olyan gondolat, amely megfordult a fejemben, de semmiképpen sem olyan, amely jelenleg kiemelten fontos lenne a számomra” – mondta februárban a „Good Morning America” című műsorban. Abban az esetben, ha Harry az állampolgárság mellett dönt, nem kizárt, hogy le kell mondania a királyi címeiről.

Elolvasom a cikket