„Azt hittem, meg fog halni!”

36 órán át vajúdott egy édesanya a hampshire-i Farnborough-ból: a 39 éves Honey Attridge kislányát, Sophie-t az orvosok fogó segítségével hozták a világra, miután beszorult a válla. Alig 24 órával később a kisbaba légzése leállt, majd egy MRI-vizsgálat kiderítette, hogy újszülöttkori agyvérzést szenvedett el.

A kicsi ezután három hetet töltött az újszülöttek intenzív osztályán, mielőtt a szülei hazavihették, ám a nehézségek itt még nem értek véget.

Azt hittem, a kisbabám meg fog halni. Féltem megérinteni őt, és nem élveztem az anyaságot, mert folyton idegeskedtem

– nyilatkozta az édesanya, Honey, majd hozzátette, állandóan attól rettegett, hogy ismét valami borzasztó fog történni a kislányával, és úgy érezte, megbukott, mint anyuka. Végül 5 hónappal később látogatott el egy klinikai szakpszichológushoz, aki PTSD-t (poszttraumás stressz szindrómát) állapított meg nála. Ezután tíz hónapig járt kezelésre, ami elmondása szerint hihetetlenül pozitív irányba változtatta meg az életét.

Objektum doboz

A kis Sophie ma már négyéves: bár a nehéz szülés miatt enyhe agybénulást szenvedett el, mára boldog és egészséges gyermekké cseperedett, a szülei pedig hihetetlenül büszkék rá. Honey mindeközben eltökélte, hogy igyekszik felhívni a többi édesanya figyelmét is a szülési traumára és az elérhető kezelésekre.

Az anyukáknak tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül

– tette hozzá a nő, a The Sun beszámolója szerint.

Elolvasom a cikket