Borzasztó nehéz vizsga vár a Veszprémre a Bajnokok Ligájában

Az Aalborg-Veszprém BL-negyeddöntő visszavágója szerda este 19.45 órakor (tv: Sport1) kezdődik a dán kikötővárosban. A tét óriási, hiszen mindkét együttes célja, hogy bejusson a kölni négyesdöntőbe. A zömében idegenlégiósokból álló magyar együttes megnehezítette a dolgát, mert az első mérkőzésen gyengén kezdett (12-17). A második félidőben azonban ledolgozta öt gólos hátrányát, sőt Yahia Omar utolsó másodperces találatával nyert 32-31-re.

Sajnos a visszavágóra nem utazhatott el Sterbik Árpád, az együttes kapusedzője. mert kedden szívrohamot kapott. „Sterbik Árpi reggel rosszul érezte magát, ezért bement a kórházba, ahol szívinfarktust állapítottak meg nála. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően ma már jobban érzi magát és talán holnap elhagyhatja az intenzív osztályt” – írta Facebook-oldalán a Telekom Veszprém a korábbi kiváló kapusról.

Bízik a továbbjutásban Nedim Remili

Bízik a továbbjutásban Nedim Remili

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A visszavágó előtt az elő meccsen hat gólt szerző Nedim Remili, a Veszprém francia olimpiai- és világbajnok játékosa a klub honlapjának nyilatkozva elmondta: „Nyilvánvalóan jobban kell kezdenünk, mint, ahogy tettük ezt a Veszprém Arénában múlt héten. Folytatnunk kell azt a játékot, amit elkezdtünk a második félidőben, ugyanazzal a lelkesedéssel, ugyanazzal az intenzitással és akarattal. Ha így teszünk, akkor remélhetőleg sikerül bejutni az elődöntőbe.”

A szintén olimpiai- és világbajnok francai Ludovic Fabregas is nagyon kemény küzdelemre számít: „Az első meccsen nagyon nagyot küzdött a csapat, hiszen hatgólos hátrányban is voltunk és innen sikerült megnyernünk a találkozót. A visszavágón hasonló nehéz meccsre számítok, főleg úgy, hogy Aalborgban nehéz nyerni. Ezt jól mutatja az is, hogy alig vesztettek pontot otthon a csoportkörben. Szép kihívás előtt állunk, de megpróbáljuk megtalálni a megoldást arra, hogy jobbak legyünk náluk és megnyerjük a második felvonást is.”

A világklasszisokkal megerősített Veszprémnek fontos lenne a továbbjutás, hiszen egy éve a lengyel Kielce búcsúztatta a negyeddöntőbe, s csalódás lenne, ha ismét csak nézője lehetne a kölni négyesdöntőnek.

Elolvasom a cikket