„Kergessük el őket!”

Dobrev Klára megint kezelésre szoruló szellemi színvonalon igyekezett hergelni a magyarokat Orbán Viktor és kormánya ellen a városligeti majálison. Mondanivalója zászlóshajója újfent az Európai Unió volt. „Ismét valakik ki akarják rángatni az országot Európából.” A valakiknek nem a kiléte kérdés. A cél az, hogy szembefordítsák a zömében uniópárti magyarokat a kormányfővel, aki szintén teljes mértékben uniópárti. Csak Dobrevék évek óta azt hazudják, hogy nem az, hogy ki akarja az országot léptetni az Unióból. Hogy legyen valami témájuk, amivel föl tudják hívni magukra a figyelmet, még ha úgy hülyeség az egész, ahogy van, akkor is.

Ehhez képest maga a bűbáj, hogy az uniós tagságból származó előnyöket a teljes brüsszeli magyar baloldal vissza akarja tartatni, míg az unióellenesnek kikiáltott Orbán Viktor foggal körömmel azért küzd, hogy megkapjuk a nekünk járó forrásokat. Hogy megkapják a pedagógusok a béremelésüket, s ha megkapták, akkor ne kelljen azt befagyasztani, mert a hangos baloldal, élén a momentumosokkal, azzal büszkélkedik, hogy meg akarják akadályozni, hogy a már megítélt mintegy tízmilliárd euró megérkezzen.

Dobrevéknek, Donáth Annáéknak tehát legkevésbé sem fontos, hogy a magyarok hogyan hasznosítják a brüsszeli forrásokat, hogy a társadalom meghatározó rétegeinek például érezhetően emelkedik az életszínvonala a bejövő pénzek által. Nekik az a lényeg, hogy konfrontálni tudjanak a kormánnyal, valahogy föl tudják magukra hívni a figyelmet. Természetesen Orbán Viktor és teljesítményének becsmérlésével.

Itt van például a majális. Dobrev nemcsak a bevezetőben idézett rángatózással igyekezett „kedveskedni” a kormánynak, hanem azzal is, hogy fölhívta a figyelmet arra, hogy május 1. éppen a munka ünnepe, mi több, uniós csatlakozásunk huszadik évfordulója is. Majd kedvesen kijelentette: „Mind a két dolog jobboldali támadás alatt áll.”

Hogy az uniós jelenlétünket ki támadja, és ki harcol Brüsszelben a magyarok érdekei ellen, arról fentebb szóltunk. Most néhány szót arról, ki tett többet a munka becsületének visszaállítása érdekében az elmúlt bő 14 évben, vagyis ki támadja a munkát, és ki nem.

Ha rápillantunk a statisztikára, akkor azonnal kiderül, hogy a munkanélküliség 2010-ben, tehát a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején sokkal nagyobb volt, mint tavaly. 2010-ben 10,8 százalékot ért el az arány, míg 2023-ban csak 4,1 százalékot. A különbség tetemes.

Hasonló mondható el a minimálbér alakulásáról is. 2010-ben például 73 500 forint volt, mindez tavaly 266 800 forint, a 2010-esnek csaknem négyszerese. Az átlagbég 2010-ben 202 000 forint volt, tavaly 605 100 forint volt, amely háromszor annyi, mint Gyurcsány–Bajnai-kormány idejében.

Dobrevnek tehát nem esik nehezére most sem szemen szedett hazugságokkal kampányolni, s visító hangon belemondani a mikrofonba a valótlanságot. Nyilván tudja, hogy ebből a nyilvánosság nem sokat hisz el, mert még a saját híveik is csak azért nem fütyülik ki, mert Orbánt jobban utálják Dobrev Klára hazugságainál. S ők is reménykednek abban, hogy a fideszes szavazók is megrettenhetnek attól, hogy Dobrev szerint Orbán támadja az Uniót.

Szögezzük le, Orbán nem az Uniót támadja, hanem annak vezetését, politikáját.

Mint a CPAC-en elmondta, itt a vissza nem térő alkalom, hogy a lehanyatló progresszív liberális világszellem helyébe egy másik világszellemet, egy szuverenista világrendet állítsunk. A szuverenista világrendben nincs globális ideológia, amelyhez mindenkinek igazodnia kell. Abban a világban majd a nemzeti érdek határozza meg az államok mozgását, és minden független nemzet a saját nemzeti érdeke alapján jár el. A szuverenista világrendben a valódi szuverén a nép.

Aláhúzta: „Választások előestéjén vagyunk, merjük kimondani, hogy a liberális hegemónia rosszabb hellyé tette a világot. Háborút szított ott, ahol béke is lehetett volna. Káoszt hozott oda, ahol korábban rend volt. Fel akarta számolni az országainkat és a családjainkat, a nemzeteinket pedig el akarta tüntetni a Föld színéről. Ennek a régi világnak a hívei még ott ülnek Brüsszelben és bár nem dolgom, hogy beleavatkozzak az amerikai belpolitikába, de attól tartok, ott ülnek Washingtonban is. Mi az idén arra vállalkozunk, hogy elkergessük őket onnan. Jöjjön el végre a szuverenisták kora! Térjünk vissza arra a békés és biztonságos pályára, ami naggyá tette a Nyugatot.”

Egyenes beszéd. Láthatja, kedves Olvasó, semmi köze nincs ehhez Dobrev Klára szövegének, hogy „valakik” ki akarják rángatni az országot az Unióból. A szervezetet nem, de a vezetését annál inkább támadja a miniszterelnök. Dobrev meg őket védi, akik oda juttatták az Uniót, ahova. A szakadék szélére.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket