Amerikai katona orosz fogságban

Az amerikai tisztviselők a 34 éves Gordon Black törzsőrmesterként azonosították a férfit, aki Dél-Koreában állomásozott, és az incidens idején szabadságon volt. Az Associated Press szerint úgy volt, hogy hazaküldik a texasi Fort Cavazosba. Útközben azonban tett egy kitérőt Oroszországon keresztül, anélkül, hogy erről értesítette volna feletteseit – ezt az oroszhirek.hu írta meg.

A nős Black interneten megismerkedett egy orosz nővel, aki valamikor Dél-Koreában élt, amíg ő az országban szolgált. Az AP forrásai szerint nagyjából fél évvel ezelőtt családi vitájuk volt, ami után a nő Vlagyivosztokba távozott. Black az Izvesztyija című orosz lap szerint követte a nőt Vlagyivosztokba.

„Egy ideig a nővel maradt. Egy bizonyos ponton elkezdte verni és fojtogatni a nőt. Végül ellopott 200 ezer rubelt (800 ezer forint) és némi alkoholt”, mielőtt távozott – írta a lap hétfőn egy névtelen forrásra hivatkozva.

„Családon belüli erőszakról van szó, a bűnüldöző szervek foglalkoznak vele” – írta kedden a RIA Novosztyi orosz hírügynökség egy másik forrásra hivatkozva.

Elolvasom a cikket