Ezért ajánlott sok avokádót enni a nőknek

Az avokádó csökkentheti a cukorbetegség kockázatát, de csak a nőknél – hívta fel a figyelmet friss Facebook-posztjában a Rizikometer. Az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó magyar csapat a News-Medical cikkére hivatkozva azt írta, az állítást a Mexikói Nemzeti Egészségügyi és Táplálkozási Felmérés adatai alapján készült kutatásban fogalmazták meg.

2000 óta megháromszorozódott a cukorbetegek száma világszerte. Nagyon fontos tehát annak megértése, hogy vajon mit tehetünk a probléma kialakulásának megakadályozásáért.

Már régóta ismert, hogy bizonyos étrendek – mint például a mediterrán diéta – segíthet a megelőzésben. Azzal azonban eddig kevesebbet foglalkoztak a kutatók, hogy egyes élelmiszereknek milyen különálló hatása lehet a betegség megjelenésére. Egy közelmúltbeli kutatás viszont megvizsgálta, milyen összefüggés lehet a világszerte egyre népszerűbb avokádó fogyasztása és a cukorbetegség között.

Elolvasom a cikket