A brit délutáni teázások elengedhetetlen hozzávalója az uborkás szendvicsek, amit II. Erzsébet királynő egy titkos összetevő felhasználásával készített el. Bárki, aki megkóstolta, egyenesen oda volt érte, írja a life.hu.
II. Erzsébet királynő nagyon szerette az uborkás szendvicset, amit mindig egy titkos összetevő hozzáadásával szolgált fel a vendégeinek, ami kívétel nélkül hatalmas sikert aratott a királyi családban.
Az uborkás szendvicsek a hagyományos délutáni teázás egyik kulcsszereplője, elkészítéséhez nincs szükség semmi másra, csak kenyérre, vajra és természetesen uborkára.
A királynő a szendvicseket csipetnyi friss mentával dobta fel, ezáltal még ízletesebbek lettek.
Jenny Hanley – egykori Bond-lány és tévéműsorvezető – azt mondta, volt szerencséje kipróbálni egyet a Buckingham-palota kerti partiján.
„Soha többet nem készítek uborkás szendvicset vágott menta nélkül, mennyei az íze” – jelentette ki.