Brutális önbíráskodás a börtönben

Halálát követően belső nyomozás indult a börtönben. Kiderült, hogy Fitzgerald semmilyen jelét nem mutatta annak, mire készül, továbbá a mentális egészséget felügyelő bizottság sem jelezte, hogy Fitzgerald mentális állapota szegényes lenne. A biztonsági rendszerben viszont hibát találtak, mivel úgy vélik az adott börtönyszárby felügyelő nem figyelt oda kellően. Épp ezért azt a változást javasolták, hogy az őrök gyakrabban járkáljanak, váltsák egymást, és a legkisebb vészjelzésre is reagáljanak.

Huckle-t 2016-ban küldték hűvösre, ám sokan úgy vélték a kiszabott ítélet kevés, attól féltek, ha kiszabadul újrakezdi az egészet. A pedofil férfi tanárként dolgozott, hithű kereszténynek tűnt. Áldozatai között voltak fiúk, lányok, tolyogósok, csecsemők is. Mindezt 9 évig művelte. Fotósnak adta ki magát, így bántalmazásairól képeket is készített, amivel eldicsekedett más pedofiloknak is.

Megütöttem a főnyereményt. Egy hároméves kislány olyan hűséges hozzám, mintha a kutyám lenne és úgy néz ki, senkit nem érdekel. – büszkélkedett, hozzátéve, a szegényeket sokkal könnyebb elcsábítani, mint egy középosztályban lévő gyereket.

Pedofíliája közben országokat is váltott. Kambodzsában és Malajziában is erőszakolt meg fiatal lányokat. Legtöbb áldozatát árvaházon keresztül szedte, miután fotósnak beállítva magát jó kapcsolatba került az intézményekkel. Ezt követően fogta és kiválasztotta ott a legsérülékenyebb gyerekeket, akiket vidámparkba vitt és egyéb helyekre vitt. Ekkor bántalmazta őket. A rendőrség nagyjából összesen 200 áldozatról beszélt 9 év leforgása alatt.

Huckle-t végül 2015-ben vették őrizetbe. Börtönbekerülése után sokszor bántalmazták őt börtöntársai, mivel ők is elítélték, miért került ő oda be. Gyilkosa, Fitzgerald 2018-ba került oda szociopata személyiség zavarral – írja a Mirror.

Elolvasom a cikket