Szerinte sok ilyen termék kerül a piknikkosárba, és a szórakozás és az élvezet helyett migrént kapnak az emberek.
Telegram-csatornáján Young megjegyezte, hogy mivel a nyaraláson egy étkezésben gyakran sok különböző terméket kevernek össze: hús, hal, liszt, gyümölcs, fokozódhat a kórokozó flóra elszaporodása és a fokozott gázképződés. Ami viszont növeli az ammónia termelését, és nehézségeket okoz az ártalmatlanítással. A fejfájás az egyik legszembetűnőbb tünete a károsodott ammóniakiválasztásnak.
Az endokrinológus szerint az alábbi ételekkel kell vigyáznunk:
- Feldolgozott/füstölt/fonnyasztott húsok. Nitriteket tartalmaz, amelyek kitágíthatják az agyi ereket.
- Érlelt sajtok és erjesztett élelmiszerek. A biogén amint, a tiramint tartalmazzák. Minél hosszabb ideig tárolnak egy élelmiszert, annál több tiramint tartalmaz.
- Alkohol. A vörösbor, a sör és a pezsgő tiramint és szulfitokat tartalmaz. A dehidratáció, amely általában az alkoholfogyasztást kíséri, szintén fokozza a fejfájást.
- Csokoládé. Koffeint és feniletilamin nevű anyagot tartalmaz, amely fokozhatja az agy véráramlását, ami vagy fejfájást okoz, vagy súlyosbítja azt.
- Mononátrium-glutamát. Izgató hatású neurotranszmitter, amelyet ízfokozóként használnak. Gyakran megtalálható a kínai ételekben, kolbászokban, szószokban, gyorséttermekben, konzervekben.
- Mesterséges édesítőszerek: aszpartám, szacharin és szukralóz.