„Számunkra a hód egzotikus. Mindazonáltal, mivel az állat maga is növényi táplálékot eszik, nem halmoz fel annyi zsírt, nem tartalmaz sok karbamidot. A hódhús diétásnak számít, és sokkal több fehérje van benne” – magyarázta a Govorit Moszkva rádió adásában Elena Solomatina táplálkozási szakértő.
Ami az ízét illeti, egyesek szerint a marhahúsra, mások szerint a pulykára, megint mások szerint a sertéshúsra emlékeztet. A szakértő rámutatott, hogy a hódhús nem zsenge, ezért például zöldségekkel kell főzni. A legjobb, ha a hódhúst szelet vagy húsgombóc főzéséhez használjuk.
„Minden természetesen attól függ, hogy milyen körülmények között nőtt fel ez a hód. Ha csak úgy kint van valahol egy folyóban, nincs rá garancia, hogy nem fertőzött. Hacsak nem nagyon jól hőkezelik, mondjuk, hogy kebabot készítsenek belőle, nem sózzák vagy akár fagyasztják, a lárvák nem pusztulnak el” – figyelmeztetett az orvos.