A napi zöldfogyasztás egészségesebbé teheti a szervezetet, megfiatalíthatja, erősítheti az immunitást, és még a rákos daganatok ellen is védelmet nyújt – írja a sports.kz.
„Az étrendbe mindenképpen be kell illeszteni a spenótot, petrezselymet, bazsalikomot, szelérát, rukkolát, kelkáposztát, brokkolit és mentát. Ha nagy mennyiségben fogyasztjuk őket, hozzájárulnak a szervezet megfiatalodásához és védelmet nyújtanak az onkológia ellen” – mondta el a szakértő.
Hozzátette, hogy az ilyen zöldségek nagy mennyiségű kalciumot, magnéziumot, vasat, káliumot, foszfort, cinket, A-, C-, E-, K-vitamint tartalmaznak. Napi egy pohár levélzöldség teljesen megfiatalíthatja az emberi szervezetet.
Ezenkívül a zöldek az étrendben jelentősen csökkentik a szellemi tevékenység korral járó hanyatlásának kockázatát. Az ilyen termékek különösen előnyösek a gyomor-bélrendszerre. A zöldekben található nagy mennyiségű rost szabályozza az emésztőrendszert, elősegíti a súlykontrollt és egészségesebb bélflórához vezet.
Az ilyen típusú zöldségek magas K1-vitamin-tartalommal rendelkeznek, ami fontos a csontok csontritkulás elleni védelmében, és küzd a szervezetben fellépő gyulladások ellen.
„A zöldek B-vitamint és folsavat is tartalmaznak, amelyek pozitív hatással vannak a szívműködésre” – foglalta össze az orvos.