Tragédia: megölte unokáit egy idős férfi

A rendőrség körülvette a 72 éves férfi házát, miután tegnap este a gyerekekkel együtt elbarikádozta magát az ingatlanban. A három holttestre ma reggel fél kilenc körül találták rá az egyenruhások a ház különböző szobáiban Huetor Tajarban, a dél-spanyolországi Granada városához közeli, mintegy tízezer lakosú településen – írja a Borsonline.hu.

A nyomozás során kiderült, hogy az egyik gyerek lőtt sebek következtében veszthette életét, a másik pedig megfulladhatott. Úgy tudni, hogy a nyugdíjas férfi azzal a lőfegyverrel vethetett véget az életének, amelyikkel az egyik unokáját is megölte.

Ma reggel arra is fény derült, hogy a gyerekek nagyapja vezette azt az autót, amely két hónappal korábban, március 19-én egy alagút bejáratánál falnak ütközött a Huetor Vega és Loja város közötti úton. Akkor a kocsiban ült a 72 éves férfi felesége és lánya is, akiket tűzoltók szabadítottak ki az autóból. A két nőt kórházba szállították, de az életüket már nem tudták megmenteni.

„Szeretnénk kifejezni fájdalmunkat ezekben a percekben, és minden támogatásunkat felajánljuk az érintettek családjainak” – közölte a település első embere.

Huetor Tajar polgármestere, Fernando Delgado háromnapos gyászt hirdetett a településen, és felfüggesztette egy helyi fesztivál utolsó napját.

A férfi állítólag összeveszett a vejével, akit ma sokkos állapotban vittek kórházba, mielőtt riasztották volna a rendőrséget. Helyszíni beszámolók szerint a nagypapa hajnali öt óra körül azt mondta a rendőröknek, hogy nem áll szóba velük, mert a gyerekeket hamarosan el kell indítania az iskolába. Az egyenruhások ezután berontottak az épületbe, de ekkor már késő volt – számol be róla a Mirror.

Elolvasom a cikket