Az ukránok megnevezték, mennyi pénzre van szükségük

Az elmúlt hónapokban Ukrajna minimális katonai segítséget kapott partnereitől, és ez további terheket jelent az állami költségvetésre, magyarázta Szerhij Marcsenko – írta meg a karpatalja.info.

Ukrajna állami költségvetésében ötmilliárd dollárnyi hiány alakult ki, amely fegyvervásárláshoz volt szükséges, jelentette be Szerhij Marcsenko pénzügyminiszter a Hromadszke rádiónak adott interjújában csütörtökön.

Elmondása szerint az elmúlt hat hónapban Ukrajna minimális katonai segítséget kapott partnereitől, és ez hozzájárult az állami költségvetés további megterheléséhez. A források átcsoportosítása folyamatban van, az év végi kiadások átkerülnek a szükséges fegyvervásárlásra, a lövedékek rendelésére és egyéb, most szükséges dolgokra.

„Jelenleg úgy gondolom, hogy körülbelül ötmilliárd dollárról beszélhetünk. Dollárban határoztuk meg az összeget, mert így könnyebb elmagyaráznom a partnereinknek. Azon gondolkodunk, hogy a közeljövőben hogyan tudjuk ezt (hiányt) fedezni” – fogalmazott a miniszter.

Elolvasom a cikket