Nuria Dianova gasztroenterológus azt javasolja, hogy a 60 év feletti idősek legyenek nagyon óvatosak az élelmiszerek kiválasztásakor a napi étrendjükben. Ennek oka, hogy gyakran krónikus betegségekben szenvednek, amelyekben bizonyos ételeket kerülniük kell.
A szakértő szerint ennek a terméknek magas a sótartalma, amely káros lehet a szív- és érrendszerre. Ezért kerülni kell az elfogyasztását, ha problémái vannak az erekkel, a szívvel, valamint a vérnyomással.
„Krónikus szívelégtelenségük lehet. A kolbászok pedig sok sót tartalmaznak, nem nagyon alkalmasak az ilyen panaszokkal rendelkező emberek számára a napi fogyasztásra” – pontosította az orvos a „Moszkva 24”-gyel folytatott beszélgetésben.
Ráadásul a kolbászok olyan élelmiszer-adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek negatívan befolyásolhatják az általános egészségi állapotot, valamint negatívan befolyásolhatják a hasnyálmirigy és a máj működését.