Jelentés a pszichiátriáról

Brüsszelből hátba lövik Magyarországot, hangsúlyozta Orbán Viktor rádióinterjújában annak kapcsán, hogy az Európai Bíróság döntése alapján Magyarországnak napi hatmillió forintot kell befizetnie Brüsszelnek, amiért nem hajlandó migránsokat befogadni. A dolog elképesztő, annál is inkább, mert miközben – nyilván a EP választás közeledte miatt – az Unió is óvatos lépéseket színlel, hogy csökkentse a migrációt a területére, addig Magyarországot a bíróságán keményen bünteti, miközben 2015 óta már eurómilliárdokat költöttünk a kerítésre, a migránsok távol tartására Magyarországtól, Európától.

A megdöbbentő hír kapcsán fellapoztam a magát hazafinak mondó ellenzék közösségi oldalait. Meg fognak lepődni: egy hang nincs arról, hogy Magyarországot hátba lövik Brüsszelből. Egy hang nincs arról, hogy a baloldal tiltakozik e mérhetetlenül aljas támadással szemben.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára egyaránt a Sulyok Tamást alaptalanul megvádoló DK ügyének részleteivel volt elfoglalva. Dobrev Klára azt állította, bizonyítékai vannak Sulyok Tamás köztársasági elnök ellen. Gulyás Gergely az üggyel kapcsolatban elmondta, vitán felül áll, hogy az államfő Magyarország egyik legtekintélyesebb jogásza, aki magas erkölcsi mércének megfelelően dolgozott az elmúlt évtizedekben. Azt látják, hogy a baloldalon nagy a tolongás, ezért Dobrev Klára a hamis vádtól sem riad vissza egy kis nyilvánosságért. Gulyás miniszter szerint hazugság és nevetséges, amit állít a DK politikusa, sőt, legfeljebb ő követ el bűncselekményt ebben az ügyben. Kunhalmi Ágnes tiltakozás helyett a kampányával volt elfoglalva, egy XVIII. kerületi jótékonykodásának adott hangot. Magyar Péter pedig volt felesége új párkapcsolatával összefüggésben mondott véleményt.

Nyilvánvaló, hogy a baloldalnak nem fontos a haza biztonsága, bármilyen igazságtalan támadás éri is.

Persze lehet a dologra úgy is reagálni, ahogy Orbán Viktor tette a Kossuth Rádióban. Szerinte ugyanis nem egyszerűen felháborító, hanem vérlázító az Európai Bíróság döntése, miszerint Magyarországnak napi hatmillió forintot kell befizetnie Brüsszelnek, amiért nem hajlandó migránsokat befogadni. „Hogy jön ahhoz bárki, hogy megmondja a magyaroknak, hogy kit kell ide beengedni? (…) Ez lehetetlen. Abszolút képtelenség” – értékelt a kormányfő, aki szerint miközben Magyarország védi Európát, és több milliárd eurót elköltött már határvédelemre, „Brüsszelből hátba lövik. (…) Erre egyetlen válaszunk lehet: el kell zavarnunk az európai vezetőket, akik ilyen döntéseket hoznak.”

Arról nem beszélve, hogy Magyarország migránsvédelmi fellépése teljesen egybeesik az európai népek akaratával.

A Századvég legújabb kutatásából kiderül ugyanis, hogy tízből hat uniós polgár nem ért egyet az új migrációs paktummal, amely lehetővé teszi, hogy tagállami beleszólás nélkül telepítsenek be illegális migránsokat az Európai Unió tagállamaiba. Emlékezhetünk, a 2015-ös bevándorlási hullám óta az Európai Unió több ízben próbált kötelező érvényű jogi kereteket kényszeríteni a tagállamokra, hogy részt vegyenek a migránsok elosztására és befogadására irányuló mechanizmusban. A brüsszeli elit tervei azonban ellenállást váltottak ki a tagállamokból, és megosztották az európai lakosságot is.

Ennek nyomán az uniós törvényhozás végül – közel egy évtized után – új migrációs paktumot fogadott el, amely lehetővé teszi, hogy illegális bevándorlókat telepítsenek az Európai Unió tagállamaiba. Bár a magyar kormány a kezdetektől fogva határozottan ellenáll annak, hogy Magyarország területére idegen országok lakosságát telepítsék, a brüsszeli nyomásgyakorlás azóta sem szűnt meg, és a migrációs paktum elfogadásával új lendületet kapott a terv.

A jelentés aláhúzza, a migrációs paktum elutasítóinak aránya Magyarországon a legmagasabb: a lakosság 85 százaléka nem szeretné illegális bevándorlók betelepítését az országba. A csehek 79 százaléka, a bolgárok 77 százaléka, illetve a horvátok és a szlovákok 72-72 százaléka szintén elutasítja a migránsok kötelező elosztását.

Gyurcsányék pedig hallgatnak, mint a sír. Nem mondják ki, hogy egyetértenek Brüsszel migránspaktumával, de a hallgatásuk nagyon is azt jelenti. A számok beszédesek: Gyurcsányék szemben állnak a magyarok 85 százalékával, ezzel együtt hatalomra akarnak kerülni.

Pszichiátriai jelentések szerint az ápoltak között tömeges a hatalommániások száma.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket