Az orvos elmondta, hogyan tudjuk helyettesíteni a húst

Napjainkban egyre többen utasítják el a hús és más állati eredetű termékek fogyasztását különböző okokból. Az üzletekben vannak speciális részlegek az ilyen vásárlók számára készült termékekkel. Ezek között találhatunk szójaszeleteket, gombócokat, sajtot és tejet, amelyek ízben hasonlítanak az eredetiekhez, de tulajdonságaikban jelentős különbségeket mutatnak.

Vannak, akik böjtöt tartanak, vannak, akik a veganizmushoz vagy a vegetarianizmushoz ragaszkodnak, de vannak olyanok is, akik egyszerűen csak változatosabbá akarják tenni a napi étrendet, ezért lemondanak a húsról a növényi termékek javára. Néha az állati eredetű ételek elutasítását az egészség és a bolygó egészének állapota javításának vágya motiválja – mondta Shmeleva.

Yana Shmeleva a „Podmoskovye Segodnya” online kiadás tudósítójával folytatott beszélgetésben hangsúlyozta, hogy a hús- és tejtermékek vegán helyettesítőinek használata elfogadható, sőt hasznos.

Ilyen például a tofu. Ezt szójából készítik, és számos ételben helyettesítheti a húst és a tenger gyümölcseit. Puha és porózus, de ha összenyomjuk, keményebbé válik – mondta az orvos.

Például a szójatúró helyettesítheti a húst és a tenger gyümölcseit az ételekben. A szója mellett azonban érdemes a gombát, a padlizsánt, a babot, a hüvelyeseket és a karfiolt is beiktatni az étrendbe, amelyek szintén gazdagok tápanyagokban, és kalóriában a húshoz hasonlíthatók. Fontos megjegyezni, hogy a húsról való lemondásról szóló döntést jobb, ha az orvossal való konzultáció után hozzuk meg, mert egyes emberek számára az állati fehérjékre szükség van.

Elolvasom a cikket