Rákot diagnosztizáltak egy nőnél lábujjsérülés után

Daly beverte a lábujját, mielőtt családjával Tenerifére ment nyaralni. Nem fordult azonnal orvoshoz, hanem elment nyaralni. Az egész nyaralást fájdalmak közepette töltötte, és fél lábon járkált, csak hazatérve ment orvoshoz.

A vizsgálat során a nő beszámolt arról, hogy légszomj lépett fel nála, és az orvos vérvizsgálatot végzett. Az eredmények annyira nem voltak kielégítőek, hogy a páciens további vizsgálatra szorult, amelyet követően az orvosok megállapították, hogy negyedfokú gyomorrákja van. A szakemberek először műtétet terveztek, de később kiderült, hogy a daganatot nem lehet eltávolítani. Az orvosok előrejelzései kiábrándítóak voltak: kemoterápia nélkül Daly legfeljebb hat hónapig, azzal együtt pedig körülbelül egy évig élne.

A nő csak később jött rá, hogy korábban figyelmen kívül hagyta a halálos betegség tüneteit.

Nagyon émelyegtem, és fájt a hasam, de nem figyeltem rá. A fáradtságot a mentális állapotomnak tulajdonítottam. Nem voltak komoly egészségügyi problémáim. Rendszeresen mammográfiára jártam, hogy kizárják a mellrákot, bélvizsgálatra, de a gyomromat nem vizsgáltattam.

A brit nő a diagnózist követően bevallotta, hogy a lehető legtöbb időt fogja a szeretteivel, különösen kedvenc unokahúgával tölteni. Emellett lelkes utazó, és szeretne néhány dolgot kihúzni a kívánságlistájáról. „Régen arról álmodoztam, hogy eljutok Indiába, de most már elérhetetlen számomra. Viszont nagyon remélem, hogy eljutok Portofinóba, és az Orient Expresszen tölthetem az éjszakát” – vallotta be Daly.

Elolvasom a cikket