A szakember megnevezte, mit együnk agyunk egészségéért

Mihail Konovalov szemészorvos kifejtette, hogy a réz szükséges a szervezet számára, mivel fontos része a mielinhüvely szerkezetének, különösen a látóidegben. Erre azért van szükség, hogy a szemből az információ el tudjon jutni az agyba. A dió majdnem napi két egységnyi rezet tartalmaz – mondta az orvos.

A dióban gazdag ételek fogyasztása megelőzi a vastagbél polipok és a rák kialakulását. A dió magnéziumot tartalmaz, ami javítja a perisztaltikát. Emellett durva élelmi rostot is tartalmaz – tette hozzá Herman Gandelman kardiológus.

A szakértők azt tanácsolják, hogy a diót héjában vásároljuk meg, így jobban megőrzi tulajdonságait. A hámozott diót hűvös helyen, üvegből vagy műanyagból készült légmentesen záródó edényben kell tárolni. A terméket nyersen kell fogyasztani, de fontos megjegyezni, hogy a dió kalóriadús termék (100 grammban 600 kcal).

Korábban Dan Buettner orvos azt mondta, hogy a fekete bab és a dió jelentősen meghosszabbíthatja az életet. A szakértő szerint mind a bab, mind a dió sok rostot tartalmaz, ami csökkentheti a gyulladást a belekben, így csökkentve a halálos betegségek, például a rák kockázatát. Emellett ezek az élelmiszerek fehérjében gazdagok, ami csökkentheti az étel utáni sóvárgást, mérsékelheti a túlfogyasztás kockázatát, ami elhízáshoz vezet, és ezáltal csökkentheti a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatát.

Elolvasom a cikket