Győzike: A gyerek tankönyvet fogjon, ne pisztolyt

BK
2024. június 7. péntek. 10:06

„Két dolog miatt is fontos nekem a vasárnap, június 9-e, egyrészt az európai parlamenti választás miatt, másrészt pedig a lányom, Evelin miatt” – mondta lapunk megkeresésére Gáspár Győző, művésznevén: Győzike, cigány származású rapper, műsorvezető, televíziós személyiség.

„Nagyon buzdítom, sőt kérem a magyar embereket a környezetemben is, hogy menjenek el szavazni, támogassák a Fidesz jelöltjeit, vegyenek részt az EP-választáson, már csak azért is, hogy a lányom és csapata is bekerüljön az új európai parlamentbe. Evelinről azt kell tudni, hogy ő Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének asszisztenseként dolgozott Brüsszelben és Luxembourgban. (Járóka Lívia a mostani EP-választáson már nem indul – a Szerk!) Nem azért került erre a munkahelyre, mert ő a Győzike lánya, hanem, mert nyolcadikos kora óta olyan iskolákban tanult és tanul most is, amelyekkel Brüsszelben is nagy elismerést vívott ki magának. Hat éve tanul külföldi egyetemeken, öt nyelven beszél, franciául anyanyelvi szinten, angolul perfektül, ezért áttették őt Luxemburgba is, mert fantasztikus tanulmányi eredménnyel került az Európai Parlamentbe” – tette hozzá Győzike.

Gáspár Győző kitért arra is, miért tanácsolja, hogy hozzá hasonlóan mások is a Fideszre adják a voksukat. Mint fogalmazott, Salgótarjánban találkozott és beszélgetett Orbán Viktor miniszterelnök úrral, amikor a kampányban ott járt, ahol a kormányfő arról beszélt, a baloldal azt szeretné, hogy a gyerekeink is menjenek háborúzni. „Én ezt nem szeretném, azt gondolom, hogy egy gyereknek az a feladata, hogy tanuljon, iskolába járjon, tankönyveket fogjon, ne pisztolyt és fegyvereket. Én ezzel tudok azonosulni. Nagyon boldoggá tesz, hogy a Fideszt szolgálhatom, az egész Gáspár család a Fidesz mellett áll” – jelentette ki.

Az ellenzék kapcsán, kérdésünkre Magyar Péterről is elmondta a véleményét. „Nekem huszonöt év kellett ahhoz, hogy olyan szintre építsem fel magam, ahol ma tartok, Magyar Péter viszont a politikában villámrajtot vett. Lehet őt szeretni vagy nem szeretni, de úgy vonzza az embereket, mint a mágnes. Én nem tudom, kik állnak mögötte, hogyan állnak mögötte, de azt gondolom, hogy baromi ügyes… Azt, hogy mit képvisel, s kiket akar megszólítani, majd a jövő eldönti” – tette hozzá Gáspár Győző.

Elolvasom a cikket