Az illegális migráció globális probléma lett

Az illegális migráció mára már globálisnak nevezhető probléma, amely 2015 óta Európában és itthon is komoly gondokat okoz, miközben külföldön a szélsőséges iszlám terrorizmus is számos áldozatot hozott az elmúlt években – írja a Mandiner.hu.

Megoldás pedig azóta sem született az illegális migráció megoldására. Simicskó István szerint ennek azóta is látjuk az eredményeit: „Európa számos városában terrorcselekmények történtek, no-go-zónák jöttek létre, az együttélésnek a szabályrendszere nagyon sajátosan alakult.”

A KDNP frakcióvezetője erről a Hír televízió Ottó című műsorában beszélt, kifejtve, emögött nagyon veszélyes politikai szándék húzódik meg, hiszen azok az európai politikusok, akik szinte meginvitálják a menekülőket, „azok abban reménykednek, hogy majd amikor szavaznak a választásokon ezek az emberek, szavazati joggal rendelkeznek majd, akkor őket fogják támogatni”.

A műsor másik vendége, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő arról beszélt, hogy „a migránsok döntő részének nincs diplomája, nincs szakmája, nem tud nyelvet, egyedülálló férfi, ez mind veszély”. Úgy folytatta: „a döntő részük a szürke vagy fekete gazdaságba helyezkedik el”, aminek a szakértő szerint egyenes következménye, hogy „őket bármire fel lehet használni”, emellett „nem kerül sor valós integrációra”.

Végül azzal zárta gondolatait, hogy „ettől kezdve jönnek a gazdasági, politikai, biztonsági rizikók és nagyon sok egyéb”.

Elolvasom a cikket