Hasznos tulajdonságai azonban itt nem érnek véget. A parlagfű görcsoldó hatású, és a kezelés során kiváló daganatellenes eredményt ad – olvasható a Sports.kz oldalán.
A parlagfüvet egy hónapig ajánlott inni, majd szünetet tartani. Ez a gyógymód nélkülözhetetlen a jóindulatú daganatokban szenvedők számára, mint például a méh myoma, mastopathia, prosztata adenoma, gyomor- és bélpolipok.
A parlagfű tinktúrának minden otthonban ott kell lennie. Elkészítése után 2-3 évig tárolható.
A parlagfű tinktúra elkészítéséhez a növény friss részére lesz szüksége. A parlagfüvet a virágzás időszakában, száraz időben kell gyűjteni. A gyűjtés után a gyógynövényt meg kell mosni és meg kell szárítani.
Ezután a főzési folyamat a következő:
1. Finomra vágjuk a parlagfű-gyökeret.
2. Tegyük egy üvegedénybe, körülbelül egyharmadáig megtöltve azt.
3. Töltsük fel a gyógynövényt alkohollal vagy vodkával, amíg teljesen be nem borítja.
4. Fedjük le az üveget egy fedéllel, és hagyjuk sötét helyen két hétig.
5. Időnként rázzuk fel az üveg tartalmát.
6. Két hét elteltével szűrje le a tinktúrát gézlapon keresztül.
7. Öntse a kapott tinktúrát egy tiszta üvegbe. A parlagfű tinktúrája készen áll a használatra.
Ne feledje azonban, hogy a parlagfű mérgező növény, ezért csak óvatosan és csak az orvossal való konzultáció után használja.