Sarah Lawson élelmiszer-biztonsági szakértő szerint az embereknek óvatosnak kell lenniük, ha nyáron palackozott vizet isznak. Olyan folyadékról beszélünk, amely a napon volt, vagy a hőtől felmelegedett.
Az tény, hogy a műanyag palackok káros vegyszereket tartalmaznak, de nem jelentenek veszélyt, amíg fel nem melegítik őket. Ha tombol a hőség, nő a veszély.
„Ne igyon olyan palackozott vizet, amelyet kint hagytak a napon vagy forró környezetben, például egy autóban” – hangsúlyozza Lawson.
A szakember biztosítja, hogy egészségügyi problémák adódhatnak ilyen víz ivása után. Az alábbi jelek arra utalnak, hogy az üvegből vegyi anyagok szabadultak fel:
- szédülés
- fejfájás
- problémák a hormonokkal.
Nyáron próbálja meg a palackozott vizet hűtőszekrényben vagy jég mellett tárolni. Ha boltban veszi, akkor a helyszínen ellenőrizze, hogy nem meleg-e.
„Fontos, hogy hidratált maradjon, de nem biztonságos, ha melegen hagyott vizet iszik. A palackozott vizet mindig tartsa hidegen, hogy megóvja egészségét” – mondta Lawson.